Videnskab & Forskning

Hvad sker der i kroppen når du modtager massage?

Her finder du forskellige artikler, der handler om netop dette.

Den sundeste smertestillende ‘medicin’.

Massage får musklerne til at producere anti-inflammatoriske molekyler, der kan afhjælpe de betændelsestilstande, der opstår efter træning eller gentagende bevægelser.

https://www.experimentarium.dk/…/massage-virker-som…/

Depression og hudsult. Vidste du at massageterapi har en signifikant positiv effekt på folk med depression. Det konkluderede et meta-studie i 2010, hvor forskerne gennemgik en lang række relevante studier på området. Kilde: The Journal of Clinical Psychiatry

https://samvirke.dk/arti…/hudsult-er-du-blevet-roert-i-dag

Berøring er livsvigtigt.

Forskere konkluderer at manglende kropsligt nærvær med et andet levende væsen medfører sygdom, stress og depression. Uden berøring visner kroppen hen! Det er barske løjer, men der skal heldigvis ikke meget til at kickstarte de gavnlige processer i kroppen og hjernen, som har så stor betydning for vores generelle sundhedstilstand. En af idéerne er massage! Berøringen aktiverer nerver i huden, som sender signal til hjernen, der til gengæld kvitterer ved at udskille hormonet oxytocin. Det er med til at dæmpe aktiviteten i stresssystemet og samtidig skrue op for aktiviteten i det, man kan kalde antistress-systemet.

https://samvirke.dk/…/sadan-stiller-du-selv-din-hudsult…

Immunforsvaret.

Forelskelseshormonet oxytocin er super sundt og styrker immunforsvaret. Det kan stimuleres via berøring såsom massage, knus og kram. Udover, at det gør os glade, så er det altså også sundhedsfremmende. https://www.madforlivet.com/…/beroering-er…/

Verdenssundhedsorganisationen WHO’s studier angående akupunktur

WHO har udarbejdet en lang liste med lidelser, hvor akupunktur anbefales. Herunder mange forskellige smerter, muskel- og knoglesygdomme, luftvejslidelser, neurologiske lidelser mm. Der er udført adskillige kontrollerede studier, hvor det er bevist, at akupunktur er en effektiv behandling.

https://www.evidencebasedacupuncture.org/acupuncture-scientific-evidence/


Sund forskning

Interessant artikel om meridianbanerne

https://sund-forskning.dk/artikler/meridianer