De inspirerede mig

Mennesker, skoler, bøger og podcasts…

Herunder blot et lille udvalg af nogle, der har inspireret mig. 

Måske kan de også give dig noget 😉

Nordlys Centret 
Kan varmt anbefale andre at tage dertil, hvis man ønsker at arbejde med selvudvikling, meditation eller alternativ behandling. Du vil blive overrasket over den viden du får om dig selv, og du kommer hjem med mere og andet end du forventede! – jeg startede min rejse indenfor alternativ behandling netop dér med en helt unik holistisk uddannelse indenfor massageterapi. Anne & Philip Neess er meget inspirerende og har siden 70’erne undervist i deres massageform, som fortsat er under udvikling med nye teknikker, som de tilegner sig fra hele verden.

Karsten Munk Akademiet 
Jeg har deltaget i flere af Karsten Munks kurser indenfor anatomi, fysiologi og sygdomslære og også deltaget ved flere af hans foredrag. Og jeg er inspireret!! Karsten er oprindelig uddannet økologisk landmand og mejerist, men har sidenhen uddannet sig til heilpraktiker og taget specialkurser i antroposofisk medicin, dybdeterapi, kinesiologi og meget andet. Hans mere end 30 års erfaringer som behandler og underviser har givet ham en helt fantastisk viden og indsigt, som han gerne øser ud af på sine kurser. Har du bare den mindste smule lyst til alternativ behandling og selvudvikling, så vil jeg anbefale dig at deltage i hans kurser eller foredrag.

Reiki Healing Midtjylland
Marianne tilbyder forskellige kurser i meditation, mindfullnes og healing. Hendes kurser har bl.a. givet mig ro i hovedet, indsigt og et kick-start til at arbejde mere med meditation på egen hånd. Mariannes klinik ligger i Viborg og her tilbyder hun foruden kurserne behandlinger indenfor healing og psykoterapi.

Danmarks Klassiske Akupunkturskole
Esben Andersen er stifter og daglig leder og underviser på skolen, der holder til i Odder syd for Aarhus. Han arbejder på at bringe den oprindelige form for praktisering af klassisk kinesisk medicin til Danmark. Dette indebærer bl.a. kultivering af behandleren og dennes energi her i vesten samt oplæring i nogle af de oprindelige former for Qigong & Bagua (kinesisk kampkunst). 

Pernille Aalund & Gitte Koldtoft
Specielt vil jeg fremhæve deres fælles bog: Wauw-effekten.
Jeg har læst den ca. 10 gange, og var nok min første rigtige selvhjælpsbog, som udkom på et tidspunkt, hvor jeg selv stod i en livskrise. Det giver kærlige spark, wake-up-calls og nemme teknikker til at sætte fut i forandring eller bare bryde nogle kedelige indgroede mønstre.

Betty Shine
Har udgivet en række af helt fantastiske bøger med praktiske vejledninger til sundhed i krop og sjæl, gode healings- og meditationsøvelser mv.

Inna Segal & Louise Hay
Begge kvinder har udgivet helt fantastiske håndbøger om hvordan psyken sætter sig i kroppen, hvordan du får fokus på dine problemområder og hjælper dig selv ud af ubalancerne. Bøgerne henvender sig til alle, der er positive overfor at skabe forandringer i positiv retning, uanset om det skal handle om selvværd, helbred, arbejde og økonomi, kærlighed eller indre styrke.

Chris Mac Donald
Jeg bliver altid inspireret af hans gå-på-mod, livslyst, vedholdenhed og til tider provokerende udtalelser. Bagefter øver jeg mig i ikke at “tygge så meget bræk”, huske at sige “pyt” og arbejde mere med HUA (heard, understood, accepted). Desuden er jeg vild med hans tanker om selvhelbredelse ved hjælp af kost og tankegang.

Ninka-Bernadette Mauritson
Kvinden bag “Kernesund Familie” mm. Jeg har læst bøgerne flere gange og hendes foredrag inspirerede mig i årene 2000-2010 til endnu mere fokus på økologi, træning og mental sundhed. Ninka er ikke længere at finde på dansk men kan følges på engelsk på Instagram. 

Anders Hansen
Illusionist, foredragsholder og transformationskatalysator. Følg ham på Facebook, hvor han deler ud af masser af tips og tricks, mini kurser mm indenfor bevidsthed, positiv tænkning og personlig udvikling.

Rikke Hertz
Spirituel erhvervsrådgiver og clairvoyant medie. Søg hende frem på Spotify og hør de forskellige interviews om hendes rejse indenfor personlig udvikling. Hun har desuden udgivet forskellige meditationer, der kan hentes gratis på hendes hjemmeside.

Bøger jeg vil fremhæve
– Kræft er ikke nogen sygdom, det er en overlevelsesmekanisme (Andreas Moritz)… åh altså, så meget stof til eftertanke. Et provokerende budskab, men meget tankevækkende læsning.

– Intelligente celler (Bruce Lipton), super interessant læsning om forbindelsen imellem krop og sind. Bruce Lipton har i mere end 20 år forsket i hvordan den enkelte celle i en organisme finder ud af, hvad dens opgave er. Hidtil er man gået ud fra, at alle celler i kroppen har det samme DNA, men hans forskning viser, at vores gener ikke som hidtil antaget, styrer vores biologi, men faktisk lige omvendt. Dvs. cellen opfanger signaler fra sine omgivelser og på grundlag heraf afgør den, hvordan den vil samarbejde med sit eget DNA.

– De skjulte budskaber i vand (Masaru Emoto), måske lidt langhåret for nogle, om en forskers opdagelse af vands påvirkning af kærlige/ukærlige tanker og ord – og om man kan drage en parallel til, hvad kærlige/ukærlige tanker i givet fald kan gøre ved din krop, hvoraf størstedelen består af vand.

– Den medicinske seer (Anthony William) mega interessant læsning om en lang række lidelser (f.eks. fibromyalgi, kronisk træthedssymdrom, binyretræthed, borrelia mv.) at de måske ikke er hvad de giver sig ud for at være – hvordan de kan behandles på naturlig vis. Bogen er fuld af interessante og tankevækkende oplysninger samt brugbare råd om behandlinger, kost, kosttilskud mv.

– Kend din urt, det gode kvindeliv med naturens medicin (Rikke Goerlich)… jeg har haft så meget glæde af dette opslagsværk, hvor alverdens skavanker kan slå’s op og efterfølgende lindres blot ved at spise/drikke forskellige urter, som ofte kan samles i naturen eller købes i den lokale helsekostforretning.

– Tarme med charme (Giulia Enders).. virkelig humoristisk bog om ‘lort og lagkage’ og en masse andet. Står det skidt til i maven, kan det gå galt med følelserne. Der er nemlig en nær forbindelse mellem maven og følelseslivet, sommerfugle i maven og ondt i maven af bekymring mm. Men i virkeligheden handler det meget mere om tarmen end om hjernen, og tarmen er lige så kompleks som hjernen og tilmed hjemsted for et økosystem af venlige og vrisne beboere.

– Den niende indsigt (James Redfield).. ganske vist er denne bog skrevet som en roman,  men det er en super spændende bog, der har inspireret mig at være mere ‘sansende’ samtidig med at den har givet mig stof til eftertanke og fået mig til at reflektere over nogle af livets store spørgsmål 😉

– Lissa Rankins to bøger: Din selvhelbredende kraft og frygtens skjulte gave. Forfatteren, som er læge beskriver bl.a., hvordan den lægevidenskab hun har lært og praktiseret igennem flere år mangler noget essentielt; nemlig en anerkendelse af, at kroppen er i stand til at helbrede sig selv og hvordan man kan aktivere denne selvhelbredende kraft. I bøgerne kommer hun ind på, hvordan positive tanker kan influere vores helbred og hvor skadelig frygt, bekymringer og negative tankemønstre kan være for vores fysiske og psykiske sundhed.

– Ole Kåre Føli (stifter af behandlingsformen Body SDS) skildrer i sine to bøger ‘mit indre rum – samtaler med kroppen’ og ‘lyt til kroppens stæreflok’ sit eget liv, sygdomsforløb og behandling. En afgørende pointe er, at vi ikke kun skal behandle og dulme sygdoms symptomer, som man gør i det etablerede sundhedssystem, men derimod gå dybere og finde årsagerne til en ubalance og så handle på den.

– Knæk koden til livet (Brian Buhl Madsen) en bog til alle, der vil arbejde med personlig udvikling og et fokus på at slippe gamle vaner. Brian har desuden på sin hjemmeside www.stopgigt.dk forklaret, hvordan kostens syre/basebalance og menneskers selvværd kan have indflydelse på helbredet herunder smerter, gigt og knogleskørhed.

Podcasts:

  • Enneagrammet Next Level (Flemming Christensen)
  • Om søndagen græder vi (Marie Louise Tüxen & Hella Joof)
  • Radiovagabond Rejsepodcast (Palle Bo)
  • Det spirituelle hjørne (Ann-Sofie Packert)
  • Enhed (Noell Elise)
  • Soultalk (Kisser Paludan)
  • Det spirituelle kompas (Anabella)

[wpfblikebox]

Chris og mig for hundrede år siden – mindst 🙂