Tema: Ben

Delkropsmassage – dybdegående massage med fokus på benene.
60 minutter

Denne behandling er gavnlig for dig, der oplever muskelsmerter i ben eller knæ. Måske har du smerter fra hoften, der trækker ned i benene, ondt i knæene efter løb eller cykling eller psoas-smerter fra lysken, der trækker ned på indersiden af lårene, ondt i lægmusklerne eller brug for at få ekstra opmærksomhed til en spændt achillessene. Der kan være mange gode grunde til at vælge en benmassage.

Uanset hvad årsagen til dine smerter er, så vil massagen blive tilrettelagt efter dit aktuelle behov.

Skriv gerne til mig på forhånd, hvis der er emner, der specielt skal være i fokus.

Massagen er dyb, løser spændinger og giver en følelse af jordforbindelsen.

Der kan arbejdes med forskellige massagegreb f.eks. lange blide strøg, tryk på akupressurpunkter, bindevævsmassage, bone-bending, healing og triggerpunktmassage.
Herudover kan der arbejdes med ledkorrektion, undersøgelse- og korrektion af forskellig benlængde, udstrækning mm.

Book online:

 

Lidt om ben og kropspsykologi

Lårene er kroppens største samlede muskelgruppe og knytter sig til problematikker omkring styrke, fysisk formåen, erindringer om hvordan vi har kunnet klare os med den styrke, der har været til rådighed og hvordan vi har forvaltet de fysiske muligheder vi har haft i livet. Problemer der knytter sig til lårene kan skyldes mistet tillid til egen styrke, kropslede som følge af krænkelser og ydmygelser, misbrugt styrke og frygt efter overgreb mv.

Knæ og underben relaterer henholdsvis til den retning man giver sin styrke, og den bevægelighed og fleksibilitet, man har i forvaltningen af sin styrke. Knæenes psykologi knytter sig til de overgange og retningsskift vi har haft i livet, f.eks. det at gå fra barndom til voksenliv, flytning, jobskifte, skilsmisse eller mødet med overgangen imellem liv og død. Er knæene lukkede bliver vi stive, holder fast og frygter forandring. Er de åbne sætter vi mål og kaster os ud i at få dem realiseret med engagement og tillid. 

Kropspsykologien i læggene er præget af erfaringer fra at handle og være aktive, erfaringen fra projekter vi har kastet os ud i, smerten eller tilfredsheden ved at tingene er lykkes. Åbning af underbenene hjælper til at se mere fordomsfrit på nye muligheder og hjælper os til at få tillid til, at det der er sket i fortiden nok er en kilde til forandring og visdom, men ikke en begrænsning for fremtiden. Frygt har en tendens til at sætte sig i underbenene og knæene. Det være sig frygt for afslutninger, frygt for at handle, frygt for døden og selvdestruktiv stædighed, hvis man på et tidspunkt i livet er stivnet i en farlig situation. 

Alle områder i benene stimulerer groundingprocessen. Så massage af benene vil være en fordel, hvis man ønsker fornyet jordforbindelse.

Kilder: Nordlys Centret, Louise Hay, Inna Segal m.fl.